Iværksætteren Daniel har disruptet markedet for restaurationssalg: Der er penge at tjene for dem, der tør tænke anderledes.
Tekst: Rasmus Barud Thomsen Fotos: Anna Winther
I løbet af de seneste tre år har den 40-årige iværksætter Daniel Busch ændret måden, der handles restaurationer på i Danmark. I dag er hans virksomhed den førende på markedet, og Daniels blik er nu også rettet mod udlandet. Og så er der for øvrigt et markant navneskifte på vej.
Fart over feltet. Det er nok den bedste måde at beskrive den iværksætterrejse, som den tidligere kok og restauratør Daniel Busch har været på de sidste tre år.
Flere end 200 handler med restaurationer er det blevet til for hans virksomhed, Restaurationssalg.dk ApS, siden starten i 2019. Og alene i år forventer Daniel Busch, at runde omkring 100 handler.
Og så er der også et navneskifte på vej. Det vender vi tilbage til.
Alt i alt må man altså sige, at det er gået meget godt for den tidligere kok, der startede sin karriere som restaurationsmægler ved at sælge en restaurant i Aarhus for en god ven.
”Fordi jeg selv har været i restaurationsbranchen i mange år, har jeg et enormt stort netværk. Og da jeg solgte den første restauratant, kunne jeg se, at det både var sjovt og rimeligt nemt for mig. Så hvorfor ikke prøve at gå den vej,” siger han.
Som sagt så gjort og siden dengang har der været travlt i virksomheden, der udover Daniel Busch består af en række partnere over hele landet, der både står for salg, forpagtning og leje af restaurationslokaler.
Plejer er død
Som de første og eneste i Danmark har virksomheden valgt at slå plejer i ihjel og fjerne det blandt restauratørerne forhadte krav om, at de skal binde sig til mægleren i op til seks måneder, når de vil afhænde deres restauration.
Hos Restaurationssalg.dk ApS hedder det i stedet 30 dage, og det plejer at være nok, fortæller Daniel Busch.
”Det siger sig selv, at hvis du som mægler binder dine kunder i seks måneder, så har du ikke skide travlt med at få solgt deres restauration. Men sælgerne vil gerne hurtigt videre, og det behov har vi formået at imødekomme,” siger han og uddyber:
”Så i stedet for at sidde på vores flade og lade tiden gå, så rykker vi lynhurtigt og bruger vores store netværk til at finde potentielle købere,” siger han.
Og det har altså vist sig at være opskriften på succes. På trods af corona er omsætningen det seneste regnskabsår fordoblet og resultatet på bundlinjen tredoblet.
”Det kan jeg naturligvis kun være tilfreds med, men vi har også knoklen røven ud af bukserne for at nå hertil,” siger han.


Busch & Partners
Efter tre år med godt gang i butikken er det nu også blevet tid et navneskifte for virksomheden, fortæller Daniel Busch.
Hvor han i starten valgte navnet Restaurationssalg.dk ApS, fordi det ret præcist forklarer, hvad virksomheden laver, så er det nu tid til at gå en anden vej. Derfor skifter virksomheden i løbet af sommeren navn til Busch & Partners – Din restaurationsmægler.
”Vi er blevet så store på markedet nu, at mange folk i branchen godt ved, hvem jeg er. Og da jeg oplever, at mit navn vækker tillid og trækker folk til, så er det oplagt at bruge det. Også rent brandingmæssigt,” fortæller han og uddyber:
”Jeg synes, vi har revolutioneret branchen for salg af restaurationer, og derfor er det også tid til et navn, der adskiller os endnu tydeligere fra vores konkurrenter. For det er bare ikke den samme service og resultater, man får de andre steder,” siger han.
Navneskiftet indebærer også, at der snart kommer en ny hjemmeside, mens den nuværende forbliver, som den er. Dog i fremtiden blot som en underside til buschpartners.dk, som den nye hjemmeside kommer til at hedde. Den nye hjemmeside vil desuden få et mere eksklusivt udtryk end den nuværende, men det betyder ikke, at Daniel Busch har glemt, hvor han startede.
”Vi har store ambitioner samtidigt med, at vi har benene solidtplant et i jorden. Selv om vi for tiden er involveret i nogle meget store handler, er det stadig de mindre, der er flest af, og det er også dem, vi laver det meste af vores omsætning på,” fortæller han.
Kigger mod udlandet
De mange handler og den førende position på markedet betyder også, at Restaurationssalg.dk ApS er svære at komme udenom, når de store pensionskasser, fonde og investeringsselskaber bygger nyt og skal udleje lokaler i de nye byggerier til restaurationer.
Derfor fylder udlejning – hvor opgaven er at finde det rettematch mellem restauratør og udlejer – mere og mere i det daglige arbejde.
”Fordi vi tilsyneladende er ret gode til det, vi laver, bliver vi konstant anbefalet fra tidligere kunder til nye. Derfor har vi en forretning, der spænder vidt på markedet. Det er alt lige fra forpagtning af den lokale grillbar over salg af hoteller til udlejning af de fedeste restaurationslokaler i landets største byer,” siger Daniel Busch, der også er begyndt at kigge mod udlandet.
Her har virksomheden for nylig fået en partner på den spanske solkyst, hvor den første handel allerede er lavet og flere på vej. Og helt generelt ser den entreprenante mægler store muligheder uden for landets grænser.
Særligt der, hvor der er en skandinaviske vinkel.
”Udover Spanien så kigger vi på andre områder i Europa, primært i de større feriebyer, hvor vi med vores netværk kan gøre os selv interessante,” fortæller han. Fremtiden tegner med andre ord lyst for Daniel Busch og hans partnere, og selv om der er usikkerheder nok i verden lige nu at skulle forholde sig til, så dæmper det ikke hans tro på vækst og nye muligheder.
”Jeg er født optimist, og som selvstændig er du nødt til at tro på det. Derfor søger jeg også hele tiden nye partnere, der kan udbrede vores koncept til flere dele af landet og altså også til de steder i udlandet, hvor der kan være et hul i markedet til os,” siger han og afslutter:
”Der er penge at tjene for dem, der tør tænke anderledes. Og der er kun en vej, og det er fremad!”