Et trekløver bestående af blandt andet to søstre driver nu Hjerting Badehotel lige uden for Esbjerg. Det har allerede medført ændringer, men hotellets sjæl skal der ikke laves om på.
Tekst: Jesper Møller Fotos: Hjerting Badehotel
Den imposante bygning med de kridhvide facader og røde teglstenstag efterlader ingen i tvivl om, at der er tale om en ganske særlig bygning. Den huser da også noget af en institution her i Esbjerg-forstaden Hjerting – nemlig det 110 år gamle Hjerting Badehotel.
Hotellet er løbende blevet renoveret og optræder derfor klassisk og moderne på samme tid. Senest er alle de 35 værelser og suiter i løbet af de seneste par år blevet gennemrenoveret, så de nu fremstår helt moderne og skarpe i fremtoningen.
Men dermed er det ikke slut med ændringerne. Ved forgangne årsskifte var der nemlig skiftedag i ledelsen, hvor to nye personer kom til. Det drejer sig om kreativ direktør Mette Hyttel samt køkkenchef og konceptudvikler Kasper Elmholdt. De suppleres af administrerende direktør Mie Hyttel, der har været medejer af hotellet i en årrække, og som i øvrigt er søster til Mette. De to søstre kender Hjerting Badehotel særdeles godt, da de er vokset op på hotellet.
Ændringen i ledelsen skete ifølge Mette Hyttel for at opdele ledelseskompetencerne på en optimal måde samt at tilføre friske ideer. Samtidig er der stor fokus på at bibeholde de mange gode ting, som har gjort hotellet kendt og elsket af mange gæster gennem generationer.
– Vi skal bevare vores status som et klassisk dansk badehotel, og det er meget vigtigt for os, at vores gæster stadig kan fornemme sjælen i hotellet, siger Mette Hyttel.


Kulinariske ændringer
Stamgæster kan ifølge Mette Hyttel allerede nu mærke forskelle, og da værelsesrenoveringen er vel overstået, er de fleste ændringer på det restaurant- og madmæssige område.
Hjerting Badehotel råder over to spisesteder, og Ship Inn – det tidligere brasserie – har nu mere karakter af et hverdagsspisested med lettere retter. Hovedrestauranten vil fortsat servere mad med et højt gastronomisk niveau, men vil i fremtiden i højere grad hente inspiration fra Middelhavskøkkenet.
Manden bag konceptudviklingen af spisestederne er Kasper Elmholdt, der ligesom søstrene er vokset op i Hjerting og derfor på sin vis nu er ”vendt hjem”. Han er udlært kok på Michelin-restauranten Henne Kirkeby Kro og har siden været køkkenchef på flere udenlandske restauranter – heraf to i kinesiske Shanghai – og har senest været køkkenchef på Fanø Krogaard – en post han stadig bestrider samtidig med den på Hjerting Badehotel.
Køkkenet på Hjerting Badehotel vil fremover i høj grad tage udgangspunkt i områdets råvarer og klassiske kulinariske sammensætninger – krydret med køkkenchefens personlige smag.
– Jeg går til opgaven med stolthed og ydmyghed og ser frem til at bibeholde og videreudvikle den høje kvalitet, som restauranterne på Hjerting Badehotel er kendt for, siger Kasper Elmholdt.
Han understreger, at hotellets spisesteder både for lokale og udefrakommende gæster skal være et sted, hvor det sociale i at mødes omkring bordet er i høj kurs.
Suveræn udsigt
Ud over det gastronomiske vil de to spisesteder til næste år gennemgå en nænsom renovering, der vil bibringe et mere moderne look uden at være alt for gennemgribende.
En ting vil der dog ikke blive ændret ved, og det er den formidable udsigt fra hovedrestauranten. Fra mange af bordene er der direkte udsigt til vandet i Ho Bugt, og på klare aftener suppleres udsigten af en fremragende solnedgang.
En tilsvarende flot udsigt har man fra de fleste af værelserne, som for hovedpartens vedkommende vender ud mod vandet. Af de 35 værelser og suiter har de 30 terrasse eller altan. Ud over værelserne råder badehotellet også over 16 feriehuse.
Fra hotellet skal man kun lige over gaden for at komme ned til stranden, så Hjerting Badehotel lever i høj grad op til sidste del af sit navn, da der er rige muligheder for at bade lige på den anden side af vejen.
Stranden varierer meget i bredden, idet der her ved Ho Bugt og Vadehavet er stor forskel på høj- og lavvande. Ved højvande er stranden ofte kun få meter bred, mens vandet ved lavvande og fralandsvind ofte trækker sig så langt tilbage, at sandbunden er tørlagt flere hundrede meter ud. Ved lavvande kan man derfor gå et godt stykke ud i bugten på den tørlagte sandbund.



Romantisk stemning
Med sine lyse farver og romantiske fremtoning bibringer Hjerting Badehotel gæsterne et skær af tidligere tiders badehotelsstemning, som en hyggelig pejsestue også bidrager til. Her kan man få en snert af den badehotels-romantik, som vores bedste- og oldeforældre oplevede det.
Det er denne romantiske stemning, som man ønsker at bibeholde på Hjerting Badehotel, samtidig med at man tilføjer nye og moderne facetter.
– Hjerting Badehotel skal vedblive med at være et eksklusivt sted uden på nogen måde at være fisefornem, og det skal fortsætte med at tiltrække både danske og internationale gæster, siger Mette Hyttel.
Hjerting Badehotel er åbent hele året. Læs mere på www.hjertingbadehotel.dk
LOKAL MADKLASSIKER
Hvis du under et besøg på Hjerting Badehotel vil prøve en ægte kulinarisk lokalklassiker, så kast dig over bakskuld på Café Ship Inn. Bakskuld er en egnsret, der kan laves af flere forskellige fisk. På badehotellet benytter man ising, der saltes, ryges og tilsidst smørsteges, før den serveres med hjemmebagt rugbrød og hjemmerørt remoulade. Smagsmæssigt kan bakskuld beskrives som en mellemting mellem makrel og rødspætte.