Ekspert i vinkup

1. december 2016

Tekst: Torben Svane Christensen

Egentlig var det først i en sen alder, at Lars Oksfeldt fik smag for vin. – Jeg var mest til Asti, men nu har jeg lært at smage vin, og når alle parametre er på plads, så er det en stor oplevelse at drikke en god vin, fortæller Lars Oksfeldt fra Megavin.

Det er hans speciale at opsnuse store partier vine, hvor han kan gøre en handel. – Hvis jeg kan tjene lidt penge, og kunderne får en god vin til en lav pris, så er jeg glad. Vi håndplukker vinpartier fra vores netværk, hvor ”Value For Money” er grundstenen i udvælgelsen af vinene, fortæller han.

Han sidder faktisk med et godt tilbud på sin computerskærm på et parti Asti fra en sælger i Norge, da han bliver interviewet. – Vi er kun 31 øre fra hinanden, og hvis han smider en gratis kasse oveni handlen, som vi kan bruge til smagsprøver, så ender det med et køb, siger han.

Det kan så godt være, at etiketten på flasken er vandskadet, eller teksten er på et andet sprog, men vinen i flasken er altid i en topkvalitet til en god pris.

Vin for millioner

Det var tilbuddet om et stort parti vine, der var begyndelsen på et vineventyr i 2009, der bare bliver mere og mere eventyrligt år for år og har sat Megavin på Danmarkskortet. – Vi sidder ved et vinmøde med repræsentanter fra importøren AMKA Danmark. Vi havde fået et glas vin, og stemningen var god, da vi fik tilbudt et parti på 40.000 flasker vin, fortæller Lars Oksfeldt. Der kom en seddel på bordet med cirka 60 varenumre, og Lars Oksfeldt satte bud på priser ud for hver vin. – De fleste priser blev godkendt, og vi havde gjort vores store vinhandel. Vi skulle selv hente vinen, som vi supplerede med flere vine, som vi satte til salg. På tre dage solgte vi vin for 1,1 millioner kroner, siger han.

Start blandt banankasser

Siden er det blevet til 24 Mega Vinlagersalg startende med 40.000 flasker og stigende til 150.000 flasker pr. gang. Tre gange om året bliver der lavet events med store partier vin til små penge, men der bliver solgt vin hele året rundt. – Vi begyndte i en kælder, hvor vi pakkede flasker i banankasser, men nu har vi fået vores eget lager med kontor, siger han.

Det er også nødvendigt, for når de store vinkampagner bliver rullet ud, ruller der 300 ordrer ind dagligt, der skal behandles og pakkes. – Vi begynder altid med soklen, og når der er penge til det, tager vi det næste skridt. Så vi kom først i gang med netsalg forrige år, og nu arbejder vi på en ny platform for Megavin, hvor kunderne kan få en rigtig god oplevelse, siger han.

Tusindkroners-vinen

Da det spanske vinhus Bodega Irius gik konkurs og blev overtaget af en ny ejer, gjorde Lars Oksfeldt en god handel og opkøbte 9232 flasker Irius Premium fra 2009 fra konkursboet, som kostede 150 euro, eller knap 1000 kroner, da vinen blev lanceret. – Vi kaldte den for ”tusindkroners-vinen”. Det blev en kæmpe sællert, og vi kunne have solgt mange flere, siger han. Nu har det spanske vinhus fået nye ejere, der sælger samme vin under navnet Sommos Premium. – Dem har vi købt 6000 flasker af, som vi sælger i december. Det er samme vin som Irius Premium, men nu er det bare et anden brand, siger han.

Han fortæller, at det var to vine, der gjorde en stor positiv forskel sidste år. Det var Irius Premium og Pico Quadro Original 2010. – Flasken var ikke særlig flot, men det var en rigtig god vin, og vi solgte 18.000 flasker af den, siger han.

Han troede faktisk, at der ikke var flere flasker til salg. – Men nu er det alligevel lykkedes os at skaffe 3800 flasker, som ellers var reserveret til en anden kunde. Det bliver årets julevin, siger han.

I dag bruger han alle sine arbejdstimer på vin, og noget af fritiden må tit tages i brug i jagten på det næste vinkup. – Jeg skal smage en vin i aften. Hvis den er ok, så køber jeg 6000 flasker, understreger Lars Oksfeldt.

Blå Bog

Lars Oksfeldt er født ind i brugsbevægelsen. Faderen Jørgen Oksfeldt var brugsuddeler i Brugsen i Gylling, hvor sønnen havde sin gang fra helt lille. Han fik en handelsuddannelse og begyndte i Odder. Så var han souschef i Tønder i Kvickly. Samme stilling har han haft i Skive og Holstebro samt været varehuschef i Aarhus.

I 2005 kom han tilbage til Odder, hvor han i dag er salgschef i Danmarks største Kvickly. Sideløbende kører han Megavin. Han bor i Odder sammen med sin kone Kristina og sønnen Viktor.

Læs mere om de mange spændende vine på www.megavin.dk

Lars Oksfeldt står bag Megavin, og salget går stærkt, når store partier klassevine i tusindvis bliver sat til salg. Årligt bliver der solgt over en million flasker vin til kunder med næse for et godt vinkøb.

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Kulinariske total oplevelser i naturen

Tastebuddies – Det handler om smag

Søg