Forførende fransk og dansk madlavning på Bistroteket

1. december 2016

Johanne Ægidiussen ejer sammen med Peter Nøhr restauranten Bistroteket i Rosengade i Randers. Her er mixet mellem det franske og danske køkken lykkedes så godt, at restauranten har vundet prisen for Årets Frokostrestaurant i Den Danske Spiseguide.

Tekst: Torben Svane Christensen Foto: Jesper Rais

Bistroteket er en hyggelig lille restaurant i centrum af Randers. Restauranten er indrettet med et gennemgående tema af kobber, som matcher de ældre læderbetrukne træstole og hvide vægge.

Bistroteket i Rosengade er blevet kåret som Årets Frokostrestaurant af Den Danske Spiseguide. Begrundelsen for at tildele Bistroteket den flotte pris var blandt andet betjeningen og stemningen på restauranten – sammen med den gode mad.

– Det var overraskende, at vi overhovedet blev nomineret til prisen. Vi har kun kort tid på bagen, og de store spiseguider plejer ikke at kigge ret meget ud over de største byer, når de kårer årets vindere, siger Johanne Ægidiussen fra Bistroteket.

Kommer man til frokost, er der frit valg mellem blandt andet moderne dansk smørrebrød, Læsø tarteletten og Moules – lækre dampede muslinger.

Dufte og lokale produkter

Alle retter er lavet helt fra bunden, og man kan følge med fra restaurantens åbne køkken, hvor duftene fra madlavningen breder sig lifligt i restauranten. Vinkortet byder på vine til alle smagsløg med et bredt udvalg, hvoraf flere fås på glas. Udover vin serverer Bistroteket lækre specialøl, bl.a. Amber Export og øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Mad lavet med kærlighed

Menukortet skifter ofte med fire nye hovedretter at vælge mellem: Fuglen, Fisken, Oksen og Grisen med dagens tilbehør. Retterne kan tilfredsstille enhver gane og kan være Beuf Bourgignon, Coq au vin eller kalvefrikasse.

– Vi vil ikke lægge os fast på et bestemt køkken. Vi kombinerer middelhavsmad med gode danske råvarer i sæson. Alle retter er lavet med kærlighed til de gode råvarer, understreger Peter Nøhr fra Bistroteket.

– Vi går op i de gode råvarer og laver det hele fra bunden med stor kærlighed. Og så har vi det som noget helt grundlæggende at møde gæsterne med et smil, så folk føler sig godt behandlet og får lyst til at komme igen, siger Peter Nøhr.

Plads til fester med flere

Hvis man ønsker at holde sin konfirmation eller et bryllup i omgivelserne i Bistroteket, er der ligeledes mulighed for dette. Restauranten har selskabslokale på første sal, i samme stil som restauranten, med plads til 40 personer.

Bistroteket serverer retter både til frokost og middag, og køkkenet langer først den sidste ret over disken klokken 22.

Mere end blot restaurant

De ambitiøse unge mennesker har flere planer end blot restauranten. Netop nu åbner BistroBiksen, en delikatesse med dejlige oste og charcuterie samt mulighed for take away af ugens klassiker. Et godt måltid man køber med hjem og varmer selv.

– Vi vil gerne tilbyde noget lækkert til den travle familie, der ønsker et alternativ til aftensmaden, når det kniber med tiden. Eller ”Hapsebrættet” med hjemmelavede delikatesser til hyggen i weekenden. Kort sagt, det tilbud vi selv savner, når man er træt af pizza og burger-take away, siger Peter Nøhr.

Biksen vil også have et lille udsalg af gode ting fra Bistroteket – saucer, mayoer, dressing m.m., som kunderne kan købe med hjem. Desuden tilbyder BistroBiksen hjemmelavede delikatesser, foie gras-terrine, trøfler, ægte kaviar og gode vaniljestænger fra Bora Bora.

Læs mere på www.bistroteket.dk

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Kulinariske total oplevelser i naturen

Tastebuddies – Det handler om smag

Søg