Friske råvarer & havnestemning 

1. januar 2023

Restaurant Stockfleth serverer kvalitetsmad i Ebeltofts gamle havnemiljø. Det handler om at skabe en god, uformel oplevelse omkring maden – med fokus på velsmag, atmosfære og ansvaret for råvarerne.

Tekst: Jesper Kjær Fotos: Søren Høg 

Er du til god mad & vin, og har du valgt at bo eller nyde din ferie på Djursland eller i den gamle og hyggelige købstad Ebeltoft, så må du ikke undlade at besøge Restaurant Stockfleth i Ebeltofts gamle Fiskerihavn. 

Her får du en madoplevelse ud over det sædvanlige, og samtidig kan du nyde det aktive liv, der kan være i en fiskerihavn, der rummer både erhvervsfiskeri og kulturelle oplevelser med gamle og flot restaurerede skibe, som sender tankerne tilbage til fortidens stærke fiskeri- og transporterhverv.

Restaurant Stockfleth ligger midt i kulturperlen, som Ebeltoft Fiskerihavn betegnes som – og der er ikke langt til Ebeltofts store turistattraktioner som Fregatten Jylland, Glasmuseet, brostensbelagte gader fra middelalderen, maleriske bindingsværkshuse og det hyggelige handelsmiljø, der ligger blot få hundrede meter fra fiskerihavnen. Og har du giftetanker i hovedet, så ligger det attraktive bryllupsrådhus lige om hjørnet – og derfra er der ikke langt til fiskerihavnen, hvor du kan holde din bryllupsfest.

Mad, der smager af noget

Værtsparret Tine og Søren Størup-Rasmussen driver Restaurant Stockfleth med et sæsonorienteret menukort, der fokuserer på kvalitet, friske råvarer og alt godt fra havet. Parret, der hhv. er tjener- og kokkeuddannet, sætter en ære i at holde en afslappet stemning og skabe mad, der smager af noget:

– Vi har et maddogme, der bygger på velsmag, kvalitet og bæredygtighed. Ikke fordi det er tidens trend, men fordi, det er det eneste, der giver mening for os. Vi har en pligt til at gøre tingene ordentligt, opføre os ansvarligt i forhold til råvarerne og dyrevelfærden, og vi ønsker ganske enkelt ikke at anvende kønsløse råvarer uden smag. Det skal være kvalitet og mad, der smager af noget, siger værtsparret samstemmende.

Friske og lokale råvarer 

Der er plads til ca. 60 gæster i selve restauranten, og i den varme del af året udvides kapaciteten med plads til ca. 60 udendørs pladser, hvor gæsterne fra restaurantens terrasse kan nyde det pulserende liv på fiskerihavnen sammen med et veltilrettelagt måltid eller en fadøl fra det legendariske og lokale Ebeltoft Gårdbryggeri. 

– Vi anvender altid friske og så vidt muligt lokale råvarer. Der er selvfølgelig masser af fisk og skaldyr på menukortet, og vi får de friskfangede fisk fra Flyvefisken, der ligger som nabo til restauranten – og til en god bøf bruger vi kød fra lokalt opdrættet kvæg på Djursland. 

– Vi sætter en ære i at fremstille mest muligt ”fra bunden” både i forhold til tilberedning, bagning osv. Vi vil skabe en god og hyggelig oplevelse for gæsterne hver gang. Og det er stadig sjovt. Alle legemulighederne, dét at skabe noget fra bunden og få det til at køre, det gør det hele værd, fortæller værtsparret. 

Vinaftener, Østersbar, Havnens dag og Ebelfestival 

Der er masser af liv og aktiviteter både i og omkring restauranten på fiskerihavnen. Restaurant Stockfleth afholder vinaftener i samarbejde med importør og producent. Det er temaaftener, hvor producenterne kommer og fortæller om vinens hjemland, mens restauranten serverer passende mad til både vinen og årstiden. I højsæsonen arrangerer restauranten en ”pop-up” Østers- og Boblebar på havnen med bl.a. østers, hummer, tapas og masser af bobler. Et populært og attraktivt tiltag, der er meget velbesøgt. I samarbejde med Flyvefisken afholdes der skaldyrsfest den 2. weekend i juli måned i forbindelse med havnedagen. Her er der masser af liv, boder, børnecirkus, rejepille-konkurrence, og lokale foreninger med tilhørssted i Fiskerihavnen deltager med aktiv formidling af Kystkultur. Ligeledes byder restauranten på en speciel efterårsmenu i efterårsferien i forbindelse med den lokale ”Ebelfestival”, der byder på en ugelang underholdning på havnen og i byens gader. 

Selskaber og arrangementer 

– Vi har alt fra større selskaber til konfirmationer, fødselsdage og bryllupper fordelt over året, både i og ud af huset. Vi har også specialiserer os i at lave totalt set-ups, hvor vi rykker ud med både kokke og tjenere, og står for hele afviklingen af både store og små selskaber. 

Restauranten har også åben omkring jul og nytår, hvor Ebeltoft er velbesøgt af feriegæster som kommmer til byen, for at holde jul eller nytår sammen med familien, i et af de mange sommerhuse i området. Vi leverer også mad ud af huset til de mange, der vælger at holde jul, nytår eller fest i et selskabslokale eller privat, men som ikke har lyst til selv at stå for maden. 

Ildsjæle som Tine og Søren Størup-Rasmussen holder gryden i kog på Restaurant Stockfleth med et smil, autentisk atmosfære, moderne gastronomi – og altid de bedste, friske råvarer, og værtsparrets regel er, at det altid skal være en rar oplevelse med hyggelig havneatmosfære og kvalitetsmad på Restaurant Stockfleth. 

Havnen er et attraktivt sted at placere sin forretning i, og den særlige, hyggelige og uformelle stemning omkring havnemiljøet trækker folk til udefra, ligesom de lokale også er gode til at støtte op og gå ud at spise. Der er et stort opland, mange danskere har sommerhus i området, og det betyder, at der er liv hele året rundt. 

Både restauranten og vejen er opkaldt efter byfogeden Johan Christian Wibe Stockfleth, der grundlagde havnen i 1821. Han forudså, at hvis Ebeltoft skulle fortsætte som handelsby, måtte der etableres en havn, som kunne skabe basis for handel. Desværre for ham ”lånte” han penge i kirkekassen og blev derfor forvist fra byen. Han har dog senere fået en form for anerkendelse og oprejsning, idet der er rejst en statue af ham foran kirken, ligesom havnegaden er opkaldt efter ham – og nu også det gode spisested Restaurant Stockfleth. 

Stockfleths Østers & Bobbelbar 

Et helt unikt lokale som ligger helt ude på kajkanten med udsigt direkte ud til havnebassinet, hvor de gamle erhvervsbåde ligger placeret. 

I østersbaren kan man få serveret en 5 retters sæsonmenu med vinmenu, bobler og snacks eller det traditionelle skaldyrsfad med alskinds lækkerier fra havet, så som: østers, krabbeklør, jomfruhummer, rejer, dampede muslinger og kammusling. 

Det er også muligt at ”nøjes” med øster og caviar eller en halv hummer. Vinkortet har stort fokus på bobler og hvidvin med et bredt udvalg fra mere og mindre kendte områder i verden. 

Jul og nytår 

Julefrokost på Restaurant Stockfleth dufter af traditionel jul, mad lavet med stor kærlighed til årets hyggeligste sæson. Vi laver julefrokost helt ned til 2 personer og menuen kan bestilles a la carte i restauranten, og også ud af huset. Nytårsmenuen kan bestilles til at tage med hjem, klar til at varme selv og anrette. Menuen kan ses og bestilles på vores hjemmeside. 

Se mere på www.restaurantstockfleth.dk 

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Kulinariske total oplevelser i naturen

Tastebuddies – Det handler om smag

Søg