Tid er en mangelvare, når man samtidig gerne vil lave god mad. Den 13 kg lette og mobile pizzaovn Uuni 3 løfter opgaven og gør det muligt at tilberede familiens aftensmad på under ét minut.
Tekst: Rune H. Jensen Foto: Uuni
Det lyder måske næsten for godt til at være sandt. Men det kan faktisk lade sig gøre at tilberede hjemmelavede kvalitetspizzaer på under 60 sekunder. I en travl arbejdsuge tæller hvert minut, hvis man samtidig søger livskvalitet og god mad sammen med familien eller vennerne, og dér kommer Uuni 3-pizzaovnen ind i billedet. På under 60 sekunder er den i stand til at tilberede sprøde pizzaer på fuld højde med traditionelle stenovne:
Fra 0 til 500 grader på 10 minutter
– Uuni 3-pizzaovnen kan opnå en temperatur på op til 500 grader Celsius på under 10 minutter, og derefter kan man bage sin pizza på mindre end et minut. Man fyrer den med hårdttræs træpiller, som både er nemme at opbevare og transportere – og som samtidig er en 100 % ren, prisvenlig og certificeret brændselsform, fortæller Jan Zederkof fra Luxury-Outdoor.dk, der distribuerer Uuni 3 i Danmark.
– Det sikrer høj fødevaresikkerhed, og det er et miljørigtigt alternativ til gas og kul. Uuni 3 er særdeles mobil og vejer kun 13 kg, og så har den sammenklappelige ben og et overtræk, der nemt kan omdannes til taske, så pizzaovnen kan medbringes over alt – på stranden, i sommerhuset, i båden, i udekøkkenet eller hvor som helst. Den har en ualmindeligt høj brugervenlighed, kan betjenes af alle og er nem at transportere – og så er den meget økonomisk. Vi mener helt klart, at træpillefyrede enheder er fremtiden for udendørs madlavning.
Den enkle og nye pizzaovn nyder da også allerede nu stor efterspørgsel fra de mange pizzaglade danskere. Siden lanceringen i marts til nu har der endda været rationer på leverancerne til distributørerne rundt omkring i verden. Uunipizzaovne blev lanceret for kun tre år siden, og nu er version tre så landet – med et samlet salg af de tre versioner på omkring 30.000 stk. på verdensplan i 60 forskellige lande. Der medfølger stenplade på 33,6 cm x 34,2 cm x 10 mm, pizzaspade i aluminium på 38 x 29 cm samt manual og sikkerhedsinstruktioner.
SÅDAN GØR DU:
1. Opbevar pizzaovnen dér, hvor du skal bruge den – eventuelt monteret med overtræk (som man også kan vende og dermed bruge som transporttaske). Slå benene ud og tag skorstenskappen af.
2. Tænd træpillerne med tændblok, zippo-olie eller lign., sæt skuffen i og tag ”skovlen” i toppen af kammeret af.
3. Lad træpillerne blive godt antændte, indtil der står ca. 15 cm flammer op over kammeret. Det tager ca. 5-6 minutter. Fyld derefter endnu en skovlfuld på og vent et par minutter til.
4. Fyld så kammeret helt op med træpiller, og ”skovlen”, der også fungerer som låg, sættes på toppen. Hold selve lågen i ovnen lukket under hele forløbet.
5. Efter endnu 7-10 minutter er pizzaovnen klar til bagning af din pizza. Sørg for, at kammeret ikke løber tør, da det vil sænke temperaturen. Ved korrekt fyring kan man bage pizzaer kontinuerligt og behøver ikke at give ovnen pause.

Pizza – eller fisk, steaks, grøntsager og brød
Selv om Uuni 3 grundlæggende er en pizzaovn, kan den med fordel også bruges til andet end pizzabagning. Det er også muligt at tilberede skaldyr, steaks, grøntsager og fladbrød og meget mere. Den har med andre ord en meget høj grad af fleksibilitet i forhold til anvendelsesområder og kan bruges til alle fødevarer, der kræver korte tilberedningstider ved høj varme.
Uuni 3 er udført i rustfri stål, så den ruster ikke, den er langtidsholdbar, og den kan uden problemer efterlades udendørs i regn eller sne med sin ret simple konstruktion. Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten. Desuden er der patent på flere delelementer, og Uuni 3 har allerede vundet flere designpriser – herunder anerkendte priser såsom Vesta Award Winner og RHS Chelsea Flower Show Finalist.
Pizzaovnen tiltrækker kort sagt positiv opmærksomhed over alt med sit eksklusive og prisvindende nordiske design. Den får topkarakter af langt de fleste forbrugere, og den er faktisk så eftertragtet, at producenten har svært ved at følge med, slutter Jan Zederkof.
Se mere på www.luxury-outdoor.dk
PIZZAOVN MED NYE FORDELE
I forhold til forgængeren Uuni 2S er den nye Uuni 3 forbedret på en række punkter såsom:
• Ekstra isolering, der sikrer optimal opretholdelse af varmevirkningsgraden. Den holder med andre ord på varmen, hvilket giver en konstant temperatur og et bedre slutresultat.
• Forbedret stabilitet, da Uuni 3 modsat sin firbenede forgænger er udstyret med tre ben.
• Ny skorsten, der er nemmere at montere og afmontere ved ud- og nedpakning.
• Nyt, videreudviklet brændkammer/minisilo til træpillerne med justeringsmulighed, så varmen i ovnen kan tilpasses.