Hyggelig gourmet på Fælledvej 

1. juli 2019

Der er ingen fine fornemmelser på Feed Bistro. Det handler om at skabe et frirum for gæsten, hvor stemningen er afslappet og maden altid af højeste kvalitet. Vi lægger vejen forbi restauranten, der skaber hygge, rum og sydeuropæisk inspireret mad med et nordisk tvist. 

Tekst: Rune H. Jensen Fotos: Feed Bistro

Nærvær. Hygge. Og kvalitetsmad af de bedste råvarer. Det kunne være nogle af de centrale nøgleord for manden bag Feed Bistro på Fælledvej på Nørrebro, som den unge iværksætter og ufaglærte kok, Jacob Jørgsholm, etablerede allerede som 20-årig i 2015. 

Kerneværdierne handler derimod mere om at turde genopfinde klassiske sydeuropæiske retter med ordentlige råvarer, ny inspiration og et unikt, personligt touch. Og det skal altid være rart og afslappet for gæsten at gå ud at spise på Feed Bistro, som de seneste fire år har serveret mad for mere end 46.500 gæster og som ifølge Tripadvisor er rangeret som den 22. bedste restaurant ud af 2.294 restauranter i hovedstaden. 

Dit tredje hjem 

– Man har sit hjem og sin arbejdsplads. Vi vil gerne være det tredje hjem. Et sted, hvor man føler sig velkommen, bliver mødt med venlighed og kan nyde et fantastisk måltid. Det skal være, som om man bliver inviteret op i min lejlighed til en hyggelig aften, siger Jacob Jørgsholm, stifter, medejer og køkkenchef på Feed Bistro. 

– Dernæst er det vigtige for os selvfølgelig selve køkkenet, maden og råvarerne. Hos os skal man kunne se, hvad man spiser. Det er ikke Michelin-snobbet mad med dryssende guld, men enkle og velsmagende retter, hvor man altid kan mærke, at der er lagt kærlighed i hver eneste tallerken. 

Det er et koncept, der vækker genklang og som efterhånden har givet Feed Bistro en hel del stamkunder, der ved, at atmosfæren er afslappet og maden god: 

– Vi har f.eks. en del par, der bruger os som deres escape-restaurant, mens børnene bliver passet. De ved, at vi kan vores håndværk med maden. Og at det ikke er højtideligt, men betjening i øjenhøjde, så man kan få en god snak henover middagen. 

Sydeuropæisk flirt med et nordisk tvist 

Visionen med Feed Bistro er således at skabe smagfulde, håndlavede retter, man ikke får hvor som helst – i hyggelige og behagelige rammer. Og for Jacob Jørgsholm, hustruen Marie-Soleil og resten af holdet sker det med en særlig kombination af inspiration fra det sydeuropæiske køkken tilsat et skandinavisk tvist: 

– Et godt eksempel er vores pandestegte kulmule. Kulmule og perlespelt får man stort set kun i Danmark. Vi tilsætter så et spansk islæt med chorizo og hummer-hvidvinssauce, der virkelig smager af noget. Alt er hjemmelavet, det er enkelt, og ved at kombinere bare de fem-seks rigtige ingredienser, får man en simpel, intens og virkelig velsmagende ret, fortæller Jacob Jørgsholm. 

– Grundlæggende startede jeg op med at lave det, jeg selv godt kan lide såsom spansk og italiensk mad. Og så har vi tilført et dansk og nordisk islæt med f.eks. den pandestegte kulmule, som definerer os meget godt i feltet mellem sydeuropæisk mad og nordiske råvarer. Og vi laver alt selv – selv creme fraichen, der er hjemmesyrnet. 

Cateringfirma som 14-årig 

Jacob Jørgsholm er et lysende eksempel på en ildsjæl, der ikke kunne drømme om at have en chef og et almindeligt 8-16 job. Til gengæld har der altid været mange andre drømme i spil: 

– Siden jeg var helt ung, har jeg altid vidst, at jeg skulle drive min egen virksomhed og nå noget længere og større end et normalt job. Min mormor og morfar drev restaurant, så det har ikke ligget mig fjernt. Fra jeg var 14-18 år havde jeg – samtidig med at jeg gik i gymnasiet, for det skulle man jo – mit eget cateringfirma. 

– Derefter tog jeg til Australien og begyndte at arbejde i restauranter rundt omkring og fik en masse erfaring og viden om drift, køkken, og hvad det vil sige at være en del af et travlt arbejdsmiljø. Jeg begyndte som opvasker og endte faktisk som daglig leder af køkkenet i en café i strandbyen Surfers Paradise. 

I Australien mødte han fransk-canadiske Marie-Soleil, som han i 2017 giftede sig med. Sammen med hende flyttede han til Canada for at arbejde som kok på højt plan på den 5-stjernede restaurant Grill & Wine i skisportsbyen Whistler – med beslutningen om ikke at vende hjem, før han havde en forretningsplan og et koncept klar. Og som sagt, så gjort. Da han vendte hjem som 20-årig etablerede han Feed Bistro: 

– Restauranten var den halve størrelse af, hvad den er nu, og vi har virkelig haft mange op- og nedture undervejs og udviklet os vildt meget. I dag er vi 13 ansatte på Feed Bistro, hvor vi det første år stort set kun var min kone og mig, der arbejdede i døgndrift. Marie-Soleil tager sig især af gæsterne, mens jeg står for daglig drift og køkkenet, og samtidig har jeg indgået partnerskab med iværksætteren Mads Faurholt, så vi har set-uppet til de kommende projekter. 

Nye Feed Bistroer på vej 

Med dét refererer Jacob Jørgsholm til fremtidsplanerne. Han stiller sig nemlig ikke tilfreds med blot en enkelt restaurant. Den erklærede ambition er at åbne en lang række spisesteder og inden længe komme op at bide skeer med de store på markedet: 

– Det sidste halve år har vi finpudset konceptet. Man skal først have styr på nr. ét, så kan man implementere det i de næste tre. Restaurant nr. to er formentlig allerede klar til efteråret. Vi stagnerer aldrig, og vi vil måske også lave mere nicheprægede versioner af Feed Bistro senere, siger Jacob Jørgsholm. 

Lige nu og her gælder det Feed Bistro på Fælledvej 5, hvor hyggen og kvalitetsmaden har lagt en solid grobund for de fremtidige restauranter.

Se mere på www.feed.dk

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Capa – hvor kød og gæstfrihed mødes

KJØ: Smagen af dansk kvalitet i hver eneste bid

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Søg