Lakrids, chokolade, gin, delikatesser og unikke firmagaver. Kun den allerbedste kvalitet
tæller hos familien bag webshoppen kun det bedste, der bliver drevet med hjerteblod, hårdt arbejde og en passion for luksus delikatesser.
Tekst: Rune H. Jensen Foto: Kun det bedste
Fra fotografier til luksusdelikatesser. Nogle gange er karrierevejen uforudsigelig, og det har den i høj grad været i Søren Andersens tilfælde. Den tidligere fotohandler driver i dag webshoppen kundetbedste.com med eget showroom, hvorfra han og familien sælger delikatesser og unikke gaveløsninger til både private og firmakunder. Og det har vist sig, at gamle dyder fortsat har en stor betydning – også i en digital tidsalder:
God service virker også på nettet
– Jeg havde 25 års erfaring som forretningsdrivende i det midtjyske, og den gode og personlige service har altid været en grundsten i mit arbejde. Jeg spurgte mig selv, om man stadig kan yde den service på en digital platform som en webshop? Det har vist sig, at det kan man. Vi fornemmer klart, at et højt serviceniveau og sikker levering også virker på nettet. Vi vil gerne holde på vores kunder, og i dag har vi rigtig mange stamkunder, der vender tilbage igen og igen. Det er i virkeligheden meget enkelt: Behandl folk, som du gerne selv vil behandles, siger Søren Andersen, medejer af Kun Det Bedste.
Kun delikatesser, man selv kan lide
Da finanskrisen kradsede og det digitale for alvor fik fat, valgte Søren Andersen at sadle om og skifte branche. Ny teknologi og mobiltelefonernes kameraer var ved at overhale foto- handlerbranchen indenom, og det blev samtidig startskuddet til et vendepunkt for Søren Andersen. Ideen til webshoppen og tilhørende showroom opstod på en inspirationsmesse med datteren Kathrine, og en del af baggrunden for succesen med Kun Det Bedste er netop, at det er et familieprojekt drevet af hjerteblod og hårdt arbejde:
– Vi var enige om, at vi kun ville sælge delikatesser og varer, som vi selv ville have lyst til at putte i munden eller have stående derhjemme. Og jeg har også altid elsket at give gode, særlige og anderledes gaver til en forhåbentlig begejstret modtager, fortæller Søren Andersen.
En 100% økologisk sød lakrids kogt på de mest luksuriøse råvarer med en karamelagtig konsistens og en koncentreret smag, som de færreste lakridselskere kan stå for. Sweet ØKO er skabt på den oprindelige Bülow-opskrift og opdateret til 2018 med bl.a. økologiske ingredienser fra hele verden – herunder en rund og cremet kakaosmør fra Peru, en dyb, kraftfuld agavesirup fra Mexico og selvfølgelig økologiske lakridsrødder fra Iran. En favorit hos Kun Det Bedste. 50 g.


Denne elegante drik blev kåret til Verden Bedste Gin ved World Spirits Award 2016 med den fineste udmærkelse, GOLD. Silent Pool Gin er en nyere, men klassisk produceret 43 % gin skabt ud fra bæredygtighedsprincippet. Den er frisk, fyldig og har masser af dybde og klarhed. En rig og enebærdrevet gin med noter af citrus og lime og en subtil smag af honning. Kort sagt en velafbalanceret og forfriskende gin, der skiller sig ud fra mængden. 70 cl.
De loyale delikatesseelskere på nettet
Tvivlen omkring loyalitet og kundemuligheder i en webshop blev hurtigt gjort til skamme, og dog rammer Kun Det Bedste bredt helt fra enkeltpersoner til store virksomheder:
– Vi havde jo ikke troet, at man kunne få loyale kunder på nettet, men god service og hårdt arbejde lønner sig. I dag kommer 75 % af vores kunder fra Sjælland, hvor man måske ikke har været så vant til samme høje serviceniveau og konkurrencedygtige priser, som vi kan tilbyde. Faktisk får vi så god respons på Trustpilot og fra vores kunder generelt, at jeg næsten bliver helt flov, smiler Søren Andersen.
Familien vil kun det bedste
Søren Andersen er i dag 56 år, gift med Charlotte og far til Kasper, Kathrine og Kalle, som alle er involveret i familiefirmaet. De to primære partnere og kræfter i firmaet er dog Søren Andersen og datteren Kathrine Mengers Kristensen, der bl.a. er PR- og webansvarlig, ligesom hun tager sig af indretningen af butiksdel og showroom i Silkeborg. Men også resten af familien hjælper til, når der er ekstra travlt. Desuden var Kun Det Bedste så heldige at få to sleepingpartnere ind over for at sikre det nødvendige fundament i forbindelse med opstarten af virksomheden.
Følg mavefornemmelsen
– At starte en ny virksomhed op fra bunden kommer man ikke sovende til. Man skal være klar på at tabe penge i starten, og man skal være villig til at investere alt, både penge, tid og kræfter. Men hvis målet er, at man skal vækste og have det sjovt, og hvis man lægger hårdt arbejde og tro i det – også når det er hårdt – så kommer lønnen også, siger Søren Andersen, mens Kathrine Mengers Kristensen supplerer:
– Mavefornemmelsen og troen på det skal være der både før og under projektet, og så bliver arbejdet også derefter.
Unikke firmagaver og showroom
Kun Det Bedste har som mål at fordoble omsætningen hvert år indtil minimum år 2020, hvilket bl.a. også kommer til at kræve flere ansatte i fremtiden. Og først og sidst er kernen i forretningen kun de allerbedste varer og en glæde ved at have skabt noget, man brænder for:
Vores navn er ikke tilfældigt, vi sætter en ære i kun at lave det bedste. Vi specialiserer os i unikke firmagaver med luksusdelikatesser. Intet er for småt eller for stort, og vi går altid efter at have de lækre produkter på hylderne samt yde en rigtig god kundeservice, levering og konkurrencedygtige priser. Folk er meget velkomne til at få syn for sagen med et besøg i vores showroom i Silkeborg, slutter Søren Andersen.
Kun Det Bedste har eksisteret siden 2015 og har hovedsæde i Silkeborg, hvor man også kan besøge firmaets showroom.
Kun Det Bedste sælger delikatesser som bl.a. Bülow-lakridser, Summerbird-chokolade, gin, rom og whisky samt andet godt til kroppen og boligen.
Se mere på www.kundetbedste.com og besøg showroomet i Silkeborg, Priorsvej 21