Restaurant Gastromé sætter nye standarder 

1. april 2023

Den aarhusianske Michelin-restaurant Gastromé har fået plads til at udfolde sig efter de i efteråret er flyttet ud i den store hvide herskabsvilla i Risskov. Gastromé er resultatet af køkkenchef William Jørgensen og restaurantchef Søren Jakobsens drøm om at skabe en unik restaurant, hvor gæsten glemmer tid og sted, læner sig tilbage og nyder gastronomien samt livet omringet af mennesker med noget på hjerte. 

Tekst: Claus Quiding Fotos: Kasper Hornbæk 

Gastronomien på Gastromé er klassisk med dyb inspiration fra det nordiske køkken og franske traditioner tilført sæsonernes lokale råvarer fra bl.a. Gastromés eget mini-landbrug ’The Garden’.

Søren Jakobsen og William Jørgensen startede deres samarbejde, da de mødtes på kokkeskolen i Silkeborg for mere end 20 år siden, og de har fulgtes ad lige siden. I 2014 blev Gastromé født i Rosensgade i Aarhus, og kun fem måneder senere fik restauranten sin Michelinstjerne, som siden er blevet genvundet alle årene.

William Jørgensen er dirigenten i køkkenet, hvor menuerne udvikles med en usædvanlig grundighed, der kan smages og huskes. Søren Jakobsen er sammen med det fagligt dygtige personale garant for, at gæstens oplevelse undervejs er behagelig, afslappet og lærerigt. Ikke for meget snak – ikke for lidt snak, men simpelthen bare nærværende og godt selskab.

Ønsket om at få mere plads og mulighed for frokostgæster, firmaarrangementer og selskaber har været højt på listen gennem længere tid hos medejer og køkkenchef William Jørgensen, og med indflytningen i de nye lækre faciliteter i Risskov, tror han på at kunne sætte nye standarder hos Gastromé. 

”Vi har efter lang tids søgen fundet det perfekte sted til at folde vores vinger helt ud. Vi havde opnået, det vi kunne i køkkenet inde i Rosensgade, derfor valgte vi at flytte Gastromé ud i den store smukke villa. Her er der plads til flere gæster både til frokost og aften, selskaber, eksklusive bryllupper og mulighed for at kunne arbejde på langt bedre betingelser end i vores tidligere. forklarer William Jørgensen, køkkenchef og medejer af Gastromé. 

Hos Gastromé har man skabt et oplevelseshus, hvor de tager udgangspunkt i den gastronomi, som har belønnet dem med en Michelinstjerne gennem syv år. 

”Gastromé starter en ny rejse op, hvor vi kan tillade os at drømme endnu større, det her bliver en betydelig udvidelse af vores livsværk. Her har vi skabt en eksklusiv ramme for fremtidens Gastromé og Gastromé kan udvikle sit fulde potentiale, både i forhold til at kunne huse større selskaber i den eksklusive ende, og i øvrigt videreudvikle de gastronomiske ambitioner, vi har med restauranten,” siger Søren Jakobsen, medejer og restaurantchef hos Gastrome. 

Holdet på Gastromé er kernen, og det er sammensat af de bedste mennesker med de bedste kompetencer og en stærk passion for at give gæsterne den ypperligste oplevelse inden for gastronomi og værtskab.

Menuerne og signaturen bestræber sig på at føre dig gennem årstiden set med kokkenes gastronomiske øjne. Her bliver gæsten taget med på en rejse gennem havet, skoven og Gastromés eget landbrug ´Gastromé The Garden´, som er evig kilde til inspiration. 

Eget mini-landbrug 

I 2017 startede folkene bag Gastromé deres eget mini landbrug ved Hasselager syd for Aarhus. Målet er at blive blandt de bedste restauranter i verden som også producerer og forsyner sig selv med rodfrugter, bær, frugt, urter, honning, blomster og meget andet. Alt bliver dyrket uden at sprøjte, og jorden er kun naturligt gødet.

”Vores drøm med `Gastromé The Garden´ er at bringe sæsonen, naturen og den gode råvare ind i køkkenet og med kortest mulige transport servere den for vores gæster. Nu får vi endnu flere muligheder for at dyrke råvarer lige uden for døren,” siger Søren Jakobsen. 

`The Garden´ drives i tæt samarbejde med Kofoedskole og Aarhus Kommunes udsatte mennesker, som gennem arbejdet med dyrkning og pleje af havens afgrøder også selv gror og bliver stærkere. Gastromé har netop ansat Nanna Panduro til at varetage restaurantens sociale ansvar, og dermed skal hun bidrage til at udvikle Gastromé til mere end en restaurant. 

Læs mere på www.gastrome.dk

FAKTA 
Restaurant Gastromé finder du på adressen Grenåvej 127, Risskov. 
Restaurant Gastromé tilbyder frokost, aften, møde faciliteter, alle former for selskaber. 
Restaurant Gastromé fik en Michelinstjerne kun 7 måneder efter deres åbning tilbage i 2015. Den er siden blevet genvundet hvert år. 

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Kulinariske total oplevelser i naturen

Tastebuddies – Det handler om smag

Søg