Trøffelfritter, dryaged bøf og champagne 

1. juli 2021

Er du også cyklet forbi den hvide madvogn i krydset ved Nordre Strandvej i Risskov og undret dig over velduften af grillmad og fadøl? På NS Lounge sætter de rammen om den gode, kulinariske oplevelse og skaber samtidig den bedste stemning med high end lobster rolls og folkelige fadøl. 

Tekst: Ann-Kathrine Havemose Fotos: Robert Snajder 

Mændene bag 

Anders Kuk Kristensen er kok og medejer af gourmetrestauranten Ghrelin på Aarhus Ø, og sammen med partneren Nicklas Friis Nielsen, der også studerer fødevareteknologi på Aarhus Universitet, skaber de mad med stor passion og fokus på at give gæsten den bedste oplevelse både kulinarisk og i stemningsmæssigt. Anders, der udover Ghrelin også har været med til at drive forskellige restauranter i Horsens, siger, at ”Ghrelin er et passionsprojekt, og har aldrig skulle være vores hovedbeskæftigelse,” hvorfor der nu er tid til at lægge kræfter i at udvide konceptet med den midlertidige madbus, NS Lounge. 

”Jeg har ikke noget talent som kok – jeg er en af dem, der har lært det på den hårde måde: Mit talent er, at jeg er stærkere end de andre og hårdere end de andre,” siger Anders om sig selv, men fremhæver samtidig, at et godt og sundt arbejdsmiljø er essentielt for deres måde at drive virksomhed på: Glade kokke skaber bedre og smukkere produkter – og netop skønheden i maden såvel som (arbejds)miljøet er et særligt fokus for de to kokke. For gæsterne skal ikke kun have oplevelsen af god og bæredygtig mad – de skal opleve stedet som en helhed og gå derfra med lyst til mere af det hele. 

Gæsten er i højsædet 

Og lyst til mere får man hurtigt, når man ved madbussen mødes af smilende kokke med sans for service og duften af maden, der, uden at overdrive, fylder pladsen foran storskærmen. Netop service og kvalitet er vigtigt for Anders, der ikke har sparet på hverken komfort, råvarer eller underholdning. 

Som et område i hastig udvikling med skov, vand og en varieret befolkningsmasse, er Risskov det ideelle sted, at udvide sortimentet: ”[folk i Risskov, red.] vil gerne have noget andet, vil gerne have der sker noget mere. Folk er super interesserede og meget glade for det, vi laver.” Anders uddyber, og pointerer, at han tidligere har bespist mange af madbussens besøgende inde i Aarhus, og han oplever, at de især ser frem til makkerparrets indryk på Strandvejen i Risskov. 

Højt niveau til overkommelige priser 

Menuen hos NS Lounge byder på lidt af hvert: alt fra klassiske pommes frittes til et par utroligt velsmagende burgere til lobster rolls, kaviar og champagne. Der er lidt til enhver smag og ethvert prisleje, og man får tydeligt indtrykket af, at alle er velkomne på den ellers beskedne grusplads. 

Udover den hemmelige burgersauce (som helt sikkert er værd at prøve), er hemmeligheden bag konceptets umiddelbare succes, at der mere end kæles for de gode, bæredygtige råvarer, som Anders siger han har et ”blødende hjerte” for: ”En dårlig tomat på en burger er som afbrudt samleje” siger han og griner. Og forskellen kan i den grad smages. 

Hos NS Lounge er helhedsindtrykket særligt vigtigt, og kokkeparret har derfor indgået aftale med Fuglsang Bryghus som leverer øl og sodavand til foretagendet. Herudover er der også mulighed for at bestille vin, drinks og champagne som, ligesom maden, findes i prislejer mellem 30 kr. og 1000 kr. afhængig af smag. 

Det handler om at snakke med folk 

Madbussen NS Lounge er kun startskuddet på det, der i 2022 skal blive et brasserie og skylounge med vinhotel samt en café længere nede af Nordre Strandvej. Lige nu handler det om at lokke gæsterne til og vise dem, at NS Lounge er kommet for at blive. 

Med det in mente har Anders overvejet en række forskellige events, hvoraf nogle allerede er løbet af staben. I sand drengerøvs-stil har de på NS Lounge holdt EM-aftener med EM-menu, der blandt andet byder på skaldyrshotdogs, burger med stegt kalvefilet samt fadøl eller Rosé til 200 kr. Til hverdag viser han desuden Tour de France, men pønser også på SommerBio samt BørneBio med popcorn og drikkevare. ”Vi vil gerne omfavne så mange som muligt” siger Anders Kuk og det er tydeligt, at der er plads til alle aldre, typer og indkomster, så længe appetitten er god og humøret højt. 

Hvad sker der i fremtiden?

Madbussen NS Lounge holder åbent ”indtil solen holder op med at skinne” – hvilket Anders anslår er et sted i august uden at sætte en bestemt dato på. I stedet igangsættes arbejdet med opførelsen af brasseriet, der kommer til at byde på dansk/fransk landkøkken og skylounge, mens caféen, der åbner længere nede af gaden, skal byde på en god morgenprofil, smørrebrød til frokost og en habil hverdagsmenu til aften. Den forventede tidslinje for åbningen af caféen og brasseriet er henholdsvis medio 2022 og ultimo 2022. Til efteråret er der mere konkret information om de to nye madsteder, og det eneste vi kan sige herfra er: Glæd jer! 

KORT OM NS LOUNGE
• NS Lounge er en midlertidig madvogn, der serverer luksus Take-Away. Dette indbefatter både burgere og pommes fritter til overskuelige priser, samt kaviar og jomfruhummer i en lidt anderledes prisklasse.
• Du finder NS Lounge på Nordre Strandvej 46, 8240 Risskov tæt på Bellevue strand og Bellevuehallerne.
• NS Lounge er tilgængelige på Instagram: @ndr_strandvej; Facebook: NS Lounge Risskov og på deres hjemmeside www.nslounge.dk 

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Capa – hvor kød og gæstfrihed mødes

KJØ: Smagen af dansk kvalitet i hver eneste bid

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Søg