Vi vil skabe den perfekte aften med god vin, mad og cocktails

1. april 2024
Nomelle

I hjertet af Aarhus har fem venner og iværksættere startet Nomelle, der er en fusion mellem en restaurant og bar. I uformelle omgivelser har det lavet et koncept, der omfavner fine dining og unikke/ eksklusive vin i de tidlige aftentimer, mens stedet om aftenen forvandles til en livlig bar med nøje udvalgte cocktails. Det ambitiøse hold mener, at der mangler et sted, man kan være hele aftenen.

Tekst: Jesper Kjær Fotos: Nomelle

På Frederiksgade 29 har den ikoniske 3 etagers bygning igen f.et nyt liv – den er nemlig blevet totalrenoveret fra top til tå. Efter at have stået tom i næsten 2 år, besluttede 5 ambitiøse iværksættere sig for at kaste sig over projektet og skabe et sted, hvor de aarhusianske madelskere kan få en helaftensoplevelse
med højt niveau på både mad, vin og cocktails.

Ejerne Tim, Kim og Peter har sammen startet marketing bureauet, TEXTA A/S, der gik i luften efter de tre drenge byttede gymnasiet fra Skive ud med Universitetet i Aarhus. Efter at være kommet til Smilets By mødte de i et fælles netværk Mads, stifter af Cheers og Jonas, stifter af Mutebox. De faldt hurtigt i hak på det personlige plan, og det har udviklet sig til en række projekter samt det nyeste og meget ambitiøse skud på stammen – nemlig Nomelle.

Vennerne har en vision om at skabe en atmosfære, der indbyder til latter og hygge med sine nærmeste, og samtidig have fokus på at sikre højt niveau i alle facetter af, hvad Nomelle har at byde på.

Nordisk køkken med fokus på økologi og lokale råvarer

Hos Nomelle tager køkkenet udgangspunkt i det nordiske køkken, men samtidig finder de løbende inspiration i de mange verdenskøkkener og giver sit eget ”take” på diverse retter.

Nomelles køkkenchef kommer med tidligere erfaring fra michelinverdenen og deler fælles værdier med stifterne. Siden start har en af kernværdierne været at vælge råvarer og leverandører, der er lokale, og som har fokus på økologi og generelt en bæredygtig tilgang ift. deres produkter.

”Det giver noget ekstra arbejde ift. at udvælge leverandørerne og koordinere med dem, da vi dermed får en del leverancer fra forskellige steder ugentligt. Dog er vi overbevist om, at det er den rette vej, når det kommer til at sikre den højeste kvalitet, og samtidig er det et fokus, som står vores hjerte nært”. Udover at deres råvarer kommer fra lokale landbrug og gårde, så kan det nævnes, at både deres leverandør af kaffe og vin er B Corp-certificeret.

Nomelle

Unikke oplevelser på 3 etager

Nomelle er bygget op over 3 unikke etager, som hver har deres eget udtryk.

I stuen er der pyntet med en grøn nuance på væggen og en masse ældre billeder og malerier, som sikrer en hyggelig og hjemmelig stemning – dog stadig i utrolig fine omgivelser.

På 1. sal bliver det mere nordisk og minimalistisk i sit udtryk med store marmorborde, enkle malerier og en større bar, som giver en fornemmelse af en klassisk cocktailbar.

Den øverste og sidste etage er indrettet med ét formål – nemlig at sætte rammerne for hyggelige selskaber og events. Etagen har store runde marmorborde, sin egen bar og toilet, hvilket gør den eminent til arrangementer for både private og selskaber, ligesom det er her, Nomelle løbende afholder deres events såsom vinsmagninger og lignende. 2. sal er indrettet lidt som på 1. sal, hvor der er fokus på et simpelt og æstetisk udtryk.

Nomelle er åbnet 1. marts på Frederiksgade, og de har en facade, der lyser hele området op.

Er du selv på udkig efter et spisested med højt niveau på mad og drikke, men hvor du kan nyde det i hyggelige omgivelser, kan du passende svinge forbi Frederiksgade 29.

Se mere på www.nomelle.dk

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Kulinariske total oplevelser i naturen

Tastebuddies – Det handler om smag

Søg