Budskabet er klart hos VinMedKant. Her handler det om passionen for vine med mod og personlighed, der bringer et smil frem på læben, fortæller en historie og giver en vedkommende smagsoplevelse.
Tekst: Rune H. Jensen Fotos: VinMedKant
Vin uden snobberi. Uden nykker eller krukkeri. Fordi det er selve vinen, det handler om. Om passionen for det unikke glas, der ikke smager som alle andre. Om vinen, der bringer et smil frem på læben. Om hele kulturen, historien og oplevelsen og den livskvalitet, som det helt rigtige glas druer med nerve og nærvær kan bidrage med:
– Vi er nørder, men vi er usnobbede. Vi vil gerne have tilstedeværelse. Være personligt til stede og glæde kunden med vine med individuelt særpræg. Det er jo en gave, at man vælger at lægge vejen forbi os. Så skal vi også være der for gæsten, og vi elsker at dele vores passion og viden. Passionen skal ikke spærre for oplevelsen. Vi vil bare rigtig gerne også give den passion videre med sjove vin-oplevelser.


De små juveler driver værket
Sådan lyder ordene fra Ulrik Rønlev, der om nogen er ildsjælen bag VinMedKant. Det, han brænder for, er de små juveler af vine, der ikke nødvendigvis er de dyre, smarte brands, men dem, der har mod, kant, personlighed og som går mod ensretningen. Dem, der ikke smager som alt andet og som det samme hver eneste gang. Alt det, der ikke er metervareproduktion, men som der er tradition, historie og kærlighed i.
Og det er der ikke ændret noget ved under coronaen, der har været en hård omgang også for VinMedKant. Drivet er fortsat intakt og gejsten på ingen måde knækket, hvilket tydeligt kommer til udtryk i den livskraft, som virksomheden lægger for dagen anno 2021 i kølvandet på pandemien. Butikken ligger solidt og centralt i Vestergade i Vejle, og samtidig er der også en række nye tiltag undervejs.
En afslappet vinbutik med vin-bar
-Vi kombinerer vinbutikken med en vin-bar, og de hænger konceptuelt sammen – kun adskilt af franske døre. I butikken kan man købe de vine, som vi importerer fra især mindre lokale producenter, der virkelig har hjertet med i produktionen, og i vinbaren arrangerer vi f.eks. events, div. vinsmagningsarrangementer og lukkede selskaber. Det skal ikke være det hypede, dyre sted, men et rart sted med fra jord-til-bord vine til almindeligt gode priser, så det vil være muligt at få et glas velskænket vin fra kr. 40 kr. og op til kr. 500. Det skal folk jo selv bestemme, og alle kan altid forvente den samme service. Dertil kommer, at vi også er på vej med et madkoncept, fortæller Ulrik Rønlev, og uddyber:
– Det er enkelt og skal kunne favne det hele. Det er ikke bare en snack, men et helt måltid, man kan få, men omvendt skal man ikke forvente en tre-retters gourmetmiddag, fordi vi netop skal bruge tiden på personlig tilstedeværelse, service og ikke stå hele aftenen i køkkenet. Det er idéen hele vejen rundt: Kvalitet, sjove og cool vine m.v. i en afslappet og casual atmosfære. Et helhjertet koncept, der søger ind til kernen af det, det hele handler om.



Nyt madkoncept og ølforhandler
Og det er ikke hele historien om det nye VinMedKant, for Ulrik Rønlev og co. er også undervejs med en ølbar med både flaske og fadøl, der gør VinMedKant til officiel Coisbo Beer-forhandler, ligesom det bl.a. er muligt for virksomheder at handle gode vin-julegaver til medarbejderne. VinMedKant står således på mål for kvaliteten på alle fronter, så længe det er sjovt, nemt og kvalitativt at besøge stedet:
– Der skal også være en vis fleksibilitet. Hvis den ene del af et par f.eks. bare helst vil have en Gin og Tonic, mens den anden får sig et velskænket glas vin, så er det også muligt. Det skal være sjovt og rart. Som jeg siger, så er vi nok nørder, men jeg bryder mig ikke om krukkeriet, som også findes i vinverdenen. Vi vil hellere personlighed, oplevelse og livskvalitet. Vin, der giver mening og fortæller en historie, så man nyder og forholder sig til hele smagsuniverset.
Musikeren Leonard Cohen sang engang, at der er en revne i alting – men at det også er sådan, lyset slipper ind. Det samme kunne man sige om god vin med kant, der tør stå ved sig selv og sin sande natur. Vin med kant og krydderi, men uden krukkeri. Vin med personlighed, der ikke er som alle andre hver eneste gang. Unik smag med individualitet, mod og hjerte. Kort sagt vin med et menneskeligt ansigt.
Se mere om VinMedKant på www.vinmedkant.dk
