Vinpusheren – en lokal oase

1. december 2014

Den erfarne vinhandler og anmelderroste kogebogsforfatter Michael Poulsen er gået mod strømmen, kedelig statistik og butiksdøden. Vinpusheren har åbnet en lokal vinbutik i Højbjerg uden internetsalg, målet er at levere velsmagende vin og mad til Højbjerggenserne og noget så gammeldags som god service og kvalificeret rådgivning.

Tekst: Jesper S. Kjær · Foto: Torben Hjulmand, Moment Fotografi

Tæt på og midt i skoven

”Jeg brugte rigtig lang tid på at finde de rigtige lokaler, men da jeg for 3 måneder siden stod foran Grumstolsvej 4 i Højbjerg var jeg ikke i tvivl om, at det var her, jeg hørte til.” Michael har indrettet sin butik i en gammel industribygning, hvis historie går næsten 100 år tilbage. Det smager lidt af New York med det rå industrielle lokale, tunge stålreoler og borde og sorte industrilamper, kombineret med 60 år gamle træstole og sædehynder og tæpper i rå kernelæder. ”Jeg elsker kombinationen af det rå lokale, og det faktum, at vi næsten er inde i skoven, når det bliver mørkt, så er der en hel særlig stemning.” Vinpusheren ligger blot 100 meter fra Riokrydset og ca. 4 km fra Rådhuspladsen, og de gode parkeringsmuligheder var helt afgørende for Michael. ”Jeg tror folk er godt trætte af trafik- og parkeringscirkusset inde i midtbyen. Jeg tror faktisk, der er basis for et lokalt forretningsliv, hvis man gør det ordentligt.”

Weekend i Højbjerg

”Min mission er at levere kvalitet og velsmag til Højbjerggenserne og resten af Sydbyen. Jeg vil gerne gøre det nemmere for folk, at få nogle gode oplevelser i deres fortravlede hverdag og til weekenden. Derfor er frisk brød, pølser, skinke, røget laks, oste, pestoer og Højbjergs bedste Take Away en ligeså vigtig del af butikken, som de 300 forskellige vine jeg har på hylderne.”

Michael importerer selv en del vin fra Italien, Tyskland og Østrig, men der er også et bredt udvalg af californisk, spansk og fransk vin på hylderne. Det store køleskab bugner med økologisk pølse og skinke fra Italien, røget laks og kaviar fra Rossini og lækre oste fra Knuthenlund, Arla Unika og den legendariske franske ostemodner Mons.

”Filosofien er at have de bedste råvarer på hylden, så folk bare skal pakke tingene ud og servere dem, som de er. Vi har chips af ristet rugbrød, som passer perfekt til røget laks og lidt anderillette med foie gras, eller god skinke og bresaola med lidt trøffelolie, parmesan og godt brød fra Foodfein.”

Vinpusheren tager også skridtet videre, og Michael tilbyder luksus Take Away i samarbejde med en af Århus’ bedste restauranter Det Gamle Mejeri. ”Søren og William laver en ny lækker 2-retters menu til os hver uge, og til 249,- for 2 personer tør jeg godt love, at det er Århus’ bedste køb.” Den aktuelle menu kan ses på vinpusheren.dk.

Internettet lukker snart

”Jeg synes sgu internettet er noget overvurderet, det kan ikke vare længe inden det lukker,” siger Pusheren med et glimt i øjet.

”Nej helt seriøst så er jeg bare generelt ret træt af nethandel, det er trist, upersonligt og med en sygelig fokus på urealistiske rabatter. Jeg har selv haft et arbejdsliv, som handlede meget om at opdatere hjemmeside, søgeordsoptimere og slås med fragtmænd. Det gider jeg simpelthen ikke, og derfor har jeg heller ikke en webshop. Vin og mad er meget sanselige varer, som man skal kigge på, røre ved og smage på inden man køber, og det foregår nu engang bedst i en klassisk butik. Jeg vil meget hellere snakke med mine kunder og rådgive dem, end jeg vil sidde foran skærmen. Det er vigtigt for mig at tale med mine kunder og lære dem at kende, så jeg kan rådgive dem bedst muligt. Jeg håber, at min butik er en oase, hvor folk føler de får god service og kvalificeret rådgivning, for det er i høj grad noget, som er gået tabt de senere år.”

På skolebænken

Vinpusheren tilbyder også en række andre oplevelser til både private og erhvervslivet. Det lange bord med de 50-60 år gamle skolestole, som løber gennem butikken, danner rammen for en lang række smagninger og kurser. Vinpusheren afholder typisk to smagninger/kurser om måneden for kunderne, men vinklubber og erhvervsvirksomheder kan også booke lokalet til private arrangementer.

”Jeg vil godt tilbyde erhvervslivet nogle berigende oplevelser i lækre omgivelser. Jeg holder både traditionelle vinsmagninger, lærerige kurser som ”Blindsmagning for Begyndere” og mad og vin-arrangementer. Det er en mulighed for at lave værdiskabende og relationsbyggende arrangementer for virksomhedernes kunder eller personale.”

Om Vinpusheren
Vinpusheren ejes og drives af 40-årige Michael Poulsen. Michael har 14 års erfaring i vinbranchen og har senest været salgs- og marketingsdirektør og medejer i Bichel Vine. Michael har studeret 3 år på The Wine and Spirit Education Trust i London. Samtidig med virket i vinbranchen har Michael skrevet 3 anmelderroste og prisvindende kogebøger, den seneste ”Vinpusheren – kogebog, vinoplevelser og rejsetips” udkom sidste efterår.

Her finder du
Vinpusheren ApS
Grumstolsvej 4
8270 Højbjerg
vinpusheren.dk
michael@vinpusher.dk

Del artiklen:

Relaterede indlæg

Havrum: Lokalt hjerte og klassiske smage ved vandkanten

Det handler om at kunne være til stede – i nuet, i naturen og med dem, man holder af.

Drømmen om verdensklasse vin og caviar

“Det har aldrig handlet om stjernerne for mig” – en restaurant med lokal forankring og innovativ bæredygtighed

Michelin-hærdet køkkenchef giver nyt liv til tangkrogen

Ny hattenæs: En genopstået perle i skoven

En familie, der tænkte ud af boksen og ændrede vinbranchen

Private dining på feinschmecker-niveau

Kulinariske total oplevelser i naturen

Tastebuddies – Det handler om smag

Søg